Moszkító-meter 2020. 10. 17.

Nincs szúnyog.

A pörbölyi Ökoturisztikai Központ

Nyitvatartási idők

Az Ökoturisztikai Központ 2021. május 1-től hétvégén 8.00-tól 18.00 óráig tart nyitva.

A nyitva tartási idő alatt használhatók a parkolók, a játszótér, és ekkor látogatható a Vadmegfigyelő is.

Szolgáltatások

A kiállítások nem látogathatók. A kerékpár és a kenu kölcsönzés szünetel. Az erdei iskola szálláshelyein még nem fogadunk vendégeket.

Járványügyi intézkedések

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központ területén a szájmaszk használata kötelező.

A váróteremben csak a jegyvásárlás, illetve a büfépultnál a kiszolgálás idején szabad benn tartózkodni, természetesen szájmaszkban. A WC-k, mosdók használata során is kötelező a szájmaszk viselése.

Az erdei vasút csak nyitott vagonokkal közlekedik, de a járműveken is kötelező a szájmaszk viselése.

 

A Gemenc Erdészeti Erdei Iskola, a Karapancsai Kastély és Major, valamint a Gemenc Zrt. vendégházai a 484/220. (XI. 10.) kormányrendeletnek megfelelően 2020. november 12-től nem fogadnak vendégeket.

 

Gemenc déli kapuja

Az erdőgazdaság Ökoturisztikai Központja olyan komplex szolgáltatást nyújt, amely a bakancsos, a kerékpáros, valamint a vízi turistáknak és az erdei vasút szerelmeseinek egyaránt izgalmas élményeket ígér. Egy ökoturisztikai kalandozás a Gemenci erdőben nem is kezdődhet másképp, mint a Pörböly település határában található Ökoturisztikai Központban.

 

okotur_latkozp_logo_2016_k
PÖK_fogadóépület

Megközelítés

Az Ökoturisztikai Központ Pörböly határában, az 55-ös főút mellett található. Pörböly Bajától 8 km-re, Bátaszéktől 11 km-re van. Az M6-os autópályáról a 163-as csomópontnál Baja irányába kell letérni.  A pörbölyi MÁV állomás követlenül az Ökoturisztikai Központ mellett található.

terk_okp_Pö

A bakancsos turistát a fogadóépület várja büfével és ajándékbolttal, jegypénztárral, de itt található az erdei vasút végállomása, a „Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” című interaktív kiállítás és a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola is.

A kisvasút megállóiban található tanösvények és játszóterek, a megfigyelőtornyok, a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény, a Lassiban található halászati bemutatóhely segítségével ismerheti meg a nagyközönség ezt a páratlan, növény- és állatvilágát tekintve egyedülálló tájat.

 

Szolgáltatások

 

 

Látnivalók a környéken

A központtól induló ösvényen néhány perces sétával elérhető a nagyrezéti Vadmegfigyelő hely, ahol gímszarvast és vaddisznót figyelhetnek meg az érdeklődők. A közeli erdészház melletti egykori gazdasági épületben kapott helyet a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény.

 

Eléhetőségeink

Ökoturisztikai Központ Pörböly

H-7142 Pörböly, Bajai út 100.

Telefon: +36 (74) 491-483, +36 (30) 243-4613

email: okocentrum@gemenczrt.hu