Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Menetrend

A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. 2018-ben január 27-én indul az első vonat az erdőbe.

Minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására is.
Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Kérjük, hogy ezirányú igényét lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább 2 munkanappal jelezze.
A vasúti utazás feltételeit részletesen a Gemenci Állami Erdei Vasút Üzletszabályzata és Díjszabása  tartalmazza.

2018. ÉVI TÉLI-TAVASZI MENETREND (JANUÁR 27. – MÁRCIUS 30.)

A téli-tavaszi menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

Január 27. és február 25. között 11:00 órakor indul a vonat szombat és vasárnapi napokon az Ökoturisztikai Központból.

Február 26-tól kedd és szerda kivételével minden nap elindul Pörbölyről a 11:00 órási járat.

Március 3-tól március 25-ig hétvégén és ünnepnapokon 13:35 órakor is indulhat vonat Pörbölyről, de ez a szerelvény “külön rendeletre” közlekedik, ami azt jelenti, hogy Pörbölyről csak akkor indul el, ha van felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy Lassiból vagy Malomtelelőből ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

2018 ÉVI NYÁRI MENETREND (MÁRCIUS 31. – OKTÓBER 28.)

HÉTKÖZNAP

Április 2. és október 26. között, a nyári menetrendi időszakban a hétköznapi napokon Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAPOKON

Március 31. és október 28. között hétvégén és ünnepnapokon Pörböly és Keselyűs között járnak a szerelvények. Az első járat 7:40-kor indul Pörbölyről, amely 9:32-re ér Keselyűsbe.

Ha az időjárási és a műszaki feltételek lehetővé teszik, akkor pótdíjköteles gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedik Pörböly és Malomtelelő között.

2018. ÉVI őszi-téli MENETREND (OKTÓBER 29. – december 8.)

Az őszi-téli menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények. Kedd és szerda kivételével minden nap 11:00 órakor indul vonat az Ökoturisztikai Központból.

Vasút1200