Moszkító-meter 2019. 06. 19.

Menetrend

A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. 2019-ben február 2-án indul az első vonat az erdőbe.

Minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására is.
Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Kérjük, hogy ezirányú igényét lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább 2 munkanappal jelezze.
A vasúti utazás feltételeit részletesen a Gemenci Állami Erdei Vasút Üzletszabályzata és Díjszabása  tartalmazza.

2019. ÉVI NYÁRI MENETREND (ÁPRILIS 1. – OKTÓBER 31.)

A Duna lassú apadása és a csapadékos időjárás miatt az ártéren visszamaradt sekély vizekből tömegesen kelnek ki a szúnyogok. Az elkövetkező hetekben csak a legelszántabb erdőjáróknak érdemes Gemencre látogatni. A zárt ruházat és a szúnyogriasztó szinte kötelező kellékké vált.

 

A csökkenő érdeklődéshez igazodva június 20-tól az erdei vasút szerelvényei naponta csak kétszer indulnak Pörbölyről Malomtelelőre. Továbbra is szünetel a közlekedés Keselyűs és Gemenc-Dunapart között, és hétvégén sem indul vonat Pörbölyről Gemenc-Dunapartra.

Hétvégén és ünnepnapokon Pörbölyről  – Gemenc-Dunapart  és a Keselyűs – Gemenc-Dunapart vonalakon járnak a szerelvények. A Pörbölyről 8:30-kor induló vonaton Keselyűsig lehet utazni. Keselyűsből  a 16:30-kor induló utolsó vonat  18:30-kor és Pörbölyre.

Ha az időjárási és a műszaki feltételek lehetővé teszik, akkor hétvégén és ünnepnapokon pótdíj köteles gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedik Pörböly és Malomtelelő között.

Munkanapokon Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

2019. ÉVI őszi-téli MENETREND (NovemBER 1. – december 6.)

Az őszi-téli menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

Vasút1200