Moszkító-meter 2020. 09. 07.

Sok szúnyog van, napközben is szinte mindenütt találkozni velük. A megfelelő ruházat és a szúnyogriasztó szerek elegendő védelmet jelentenek, bár a körülöttünk döngicsélő rovarok nagy száma zavaró lehet.

Menetrend

A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. 2020-ban február 1-én indult az első vonat az erdőbe.

Minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására is.
Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Kérjük, hogy ezirányú igényét lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább 2 munkanappal jelezze.
A vasúti utazás feltételeit részletesen a Gemenci Állami Erdei Vasút Üzletszabályzata és Díjszabása  tartalmazza.

Ideiglenes menetrend

Csak pénteki napokon és hétvégeken közlekedik a Gemenci Állami Erdei Vasút.

Mindhárom napon Pörbölyről  Lassi megállóig járnak vonatok,  naponta öt szerelvény indul a  Pörbölyi Ökoturisztikai Központból.

Az ajándékbolt és a büfé  is csak ezeken a napokon tart nyitva, az  érvényes járványügyi előírások korlátai között.

Keselyűs és Gemenc-Dunapart között egyelőre szünetel a forgalom

Jegy előrendelés a vonatokra

Előzetes regisztráció alapján biztosan tudnak majd utazni mindazok, akik a kisvasút segítségével szeretnék megtekinteni a Gemenci erdőt. Az erdőgazdaság mindenkitől azt kéri, hogy éljen a helybiztosítás lehetőségével, mert nem tudja garantálni a be nem jelentkezettek számára az erdei vonatozást.

Az előzetes jegyrendelés az utazás előtti napon 16:00 óráig lehetséges telefonon, e-mailben vagy személyesen Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban.

 

Telefon: 74/491- 483, 30/243 4613,

Email: okocentrum@gemenczrt.hu

 

A megrendelt jegyeket vonatindulás előtt legkésőbb fél órával kell átvenni az Ökoturisztikai Központ jegypénztárában Pörbölyön.

 

erdvas_2007

téli menetrend 2020.

2020. november 2. – December 13.

Minden nap indul járat Pörbölyről Malomtelelőre 11:30-kor. November 29-ig hétvégén és ünnepnapokon 9:30-kor is indul vonat, szintén Malomtelelőig.