Moszkító-meter 2016. 10. 03.

Nincs szúnyog. Meleg időben megfelelő viselet a póló, vagy a rövidnadrág. A szúnyogriasztót otthon hagyhatjuk.

Menetrend

A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. 2017-ben január 14-én indul az első vonat az erdőbe.

Minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására is.
Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Kérjük, hogy ezirányú igényét lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább 2 munkanappal jelezze.
A vasúti utazás feltételeit részletesen a Gemenci Állami Erdei Vasút Üzletszabályzata és Díjszabása tartalmazza.

2017. ÉVI téli-Tavaszi menetrend  (jANUÁR 14. – MÁRCIUS 26.)

A március 26-ig tartó téli-tavaszi menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

Január 14. és február 26. között csak szombaton és vasárnap, február 27-től március 26-ig kedd és szerda kivételével minden nap 11:00 órakor indul vonat az Ökoturisztikai Központból Lassi és Malomtelelő megállókba.

 

Március 4-től hétvégén és ünnepnapokon 13:00 órakor is indulhat vonat Pörbölyről, de ez a szerelvény “külön rendeletre” közlekedik, ami azt jelenti, hogy Pörbölyről csak akkor indul el, ha van felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy Lassiból vagy Malomtelelőről ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

Üzemszünet !

Nem közlekednek menetrend szerinti járatok az erdei vasúton március 27. (hétfő) és március 31. (péntek) között. Április 1-től már a nyári menetrend szerint indulnak vonatok Pörbölyről és hétvégenként Keselyűsből is.

2017. ÉVI NYÁRI MENETREND (ÁPRILIS 1. – OKTÓBER 29.)

A nyári menetrendi időszakban hétköznapokon Pörbölyről 4 vonat indul Malomtelelőre. Hétvégén és ünnepnapokon Pörbölyről Gemenc-Dunapart megállóig lehet utazni, de Keselyűsig is el lehet jutni a Keselyűsi Fogadóépület és a Gemenc-Dunapart megálló között közlekedő szerelvényekkel.

A Rezét gőzmozdony idei első alkalommal április 29-én a “Régi hagyományok új kalandok” rendezvényen gördül ki Pörbölyről. A gőzös által vontatott nosztalgia szerelvények ebben az évben hétvégenként és ünnepnapokon Pörböly és Malomtelelő között közlekednek.

“Külön rendeletre” közlekednek hétköznapokon a Pörbölyről 15:00 órakor, és a hétvégén 16:10-kor induló szerelvények. A járatot elindítjuk, ha van Pörbölyön felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy valamelyik megállóból ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

2017. ÉVI őszi-téli MENETREND (OKTÓBER 30. – december 9.)

Az őszi-téli menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények. Kedd és szerda kivételével minden nap 11:00 órakor indul vonat az Ökoturisztikai Központból.

Hétvégén és ünnepnapokon 13:00 órakor is indulhat vonat Pörbölyről, de ez a szerelvény “külön rendeletre” közlekedik, ami azt jelenti, hogy Pörbölyről csak akkor indul el, ha van felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy Lassiból vagy Malomtelelőről ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

erdei-vasut_tel_web