Moszkító-meter 2018. 10. 16.

Nincs szúnyog.

Menetrend

A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. 2019-ben február 2-án indul az első vonat az erdőbe.

Minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására is.
Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Kérjük, hogy ezirányú igényét lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább 2 munkanappal jelezze.
A vasúti utazás feltételeit részletesen a Gemenci Állami Erdei Vasút Üzletszabályzata és Díjszabása  tartalmazza.

2019. ÉVI TÉLI-TAVASZI MENETREND (február 2. – MÁRCIUS 31.)

A téli-tavaszi menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

Hétvégén és ünnepnapokon február 2. és március 31. között 11:00 órakor indul vonat az Ökoturisztikai Központból.

Március 15-től délután 13:30-kor is indulhat vonat Pörbölyről, de ez a szerelvény “külön rendeletre” közlekedik, ami azt jelenti, hogy Pörbölyről csak akkor indul el, ha van felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy Lassiból vagy Malomtelelőből ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

Munkanapokon februárban nem indulnak járatok. Március 1-tól kedd és szerda kivételével minden hétköznap 11:30-kor indul vonat Pörbölyről.

2019. ÉVI NYÁRI MENETREND (ÁPRILIS 1. – OKTÓBER 31.)

Hétvégén és ünnepnapokon Pörbölyről  – Gemenc-Dunapart  és a Keselyűs – Gemenc-Dunapart vonalakon járnak a szerelvények. A Pörbölyről 8:30-kor induló vonaton Keselyűsig lehet utazni. Keselyűsből  a 16:30-kor induló utolsó vonat  18:30-kor és Pörbölyre.

Ha az időjárási és a műszaki feltételek lehetővé teszik, akkor hétvégén és ünnepnapokon pótdíj köteles gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedik Pörböly és Malomtelelő között.

Munkanapokon Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

2019. ÉVI őszi-téli MENETREND (NovemBER 1. – december 6.)

Az őszi-téli menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények.

Vasút1200