Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Pihenőházak

A Gemenc Zrt. legtöbb vadászháza a turisztikai szezonban – március 15. és augusztus 15. között – Pihenőházként működik. A bátai kivételével mindegyik ház a településektől távol, általában erdei környezetben áll.

A Pihenőházakban nincs lehetőség önellátásra, mert ellenőrizetlen eredetű élelmiszerek és italféleségek fogyasztásának lehetőségét sem tudjuk biztosítani. A családias hangulatú pihenőházak gondnokai házias ételekkel várják a vendégeket. A szállás lefoglalása után vendégeink még az érkezésük előtt megbeszélhetik a gondnokokkal egyéni kívánságaikat a menüvel és a programmal kapcsolatban.

A pihenőházakba a feltüntetett elérhetőségek egyikén lehet program- és árajánlatot kérni vagy a szállást lefoglalni.

Online szállásfoglalásra is lehetőség van.

Béda_07

A Gemenc Zrt. pihenőházaiban OTP SZÉP Kártyát, MKB SZÉP Kártyát és K&H SZÉP Kártyát is elfogadunk.

 

Pihenőházainkban turista vendégeink részére március 15. és augusztus 15.között a Turisztikai árjegyzékben feltüntetett szállás és ellátás árak érvényesek.  Vadászvendégeink egész évben a Vadászati árjegyzékben feltüntetett árakon vehetik igénybe a szolgáltatásokat.