Moszkító-meter 2017. 05. 25.

Vannak szúnyogok, helyenként kisebb-nagyobb számban fordulnak elő. Napközben a napsütötte, vagy széljárta területeken lehet, hogy nem is találkozunk velük. Javasolt védekezés ellenük a hosszúnadrág és a hosszú ujjú felső. Az érzékenyebbek szúnyogriasztót használjanak.

Karapancsai Kastély és Major

A vadregényes Alsó-Duna völgy holtágakkal szabdalt világának jelképe, a gímszarvas és a nagyvad évszázadok óta kedvelt területe, a történeti Bellyei Uradalom egyik központja, a  Gemenc  Zrt. ékköve, a magyar nemzeti örökség kiemelkedő történelmi, kultúr-, erdészet- és vadászattörténeti emlékhelye. Mindez Karapancsa,a két kastélyból, valamint majorsági épületekből álló műemlékegyüttes a Béda-Karapancsai vadászterületen.

Megközelítés

Baja felől az 51-es útról Hercegszántónál letérve Homorúd felé elhagyni a települést. Hercegszántó után 2 km-rel Budzsaknál kell balra fordulni a Karapancsai-főcsatornán át a Kastélyhoz vezető útra. Mohács felől a komppal átkelve a Dunán a Nagybaracskára vezető útról Homorúd- Hercegszántó felé jobbra kell letérni. Áthaladva Homorúdon 8,5 km után érünk a Budzsaki leágazóhoz.

 Cím: Hercegsztántó – Karapancsa,0406 hrsz,6525

 

GPS: 45.941000, 18.864970

 

Általános tudnivalók

A szálláshelyeken a 4 éves kort be nem töltött gyerekek részére a szállás térítésmentes. A 4-14 év közötti gyermek esetén 50 % kedvezményt biztosítunk a szállás árából.

A Karapancsai Kastély és Majorban a feltüntetett árakat március 15-től augusztus 15-ig alkalmazzuk a nem vadászati céllal érkező vendégek részére. A fenti időszakon kívül a szálláshelyeken csak vadászati céllal érkező vendégeket fogadunk.

????????????????????????????????????

Szállások a Nagykastélyban

Habsburg Frigyes főherceg feleségével, Izabella főhercegasszonnyal együtt fejedelmi vadászatokon látta vendégül a korszak koronás főit. Karapancsán többek között megfordult I. Ferenc József császár és király, II. Vilmos német császár, Ferenc Ferdinánd trónörökös is.

A vissza-visszajáró II. Vilmos német császárt negyedik, egyben utolsó látogatásán 1910-ben már az új Nagykastélyban fogadta a főhercegi házaspár.

 

Férőhelyek

4 db  kétágyas apartman, 6 db kétágyas és 1 db egyágyas fürdőszobás szoba.

 

Árak (reggelivel)

Nagykastély apartman: 80 €/éj/fő 

Nagykastély szoba:        70 €/éj/fő

Egyágyas felár:                15 €/éj/fő

Szállások az Izabella-lakban

????????????????????????????????????

Szállás reggelivel: 9 900Ft/éj/fő

 

A Kiskastélynak a millennium évére történő végleges kialakításával egyidőben került sor a téglahomlokzatú, tornácos épület megépítésére. Az épület hosszú ideig cselédlakásként funkcionált. A teljes mértékben felújított, magas komfortfokozatú épületben 7 db 2 ágyas fürdőszobás szoba, valamint egy közös társalgó, ebédlő és konyha várja a vendégeket.

Kapcsolat 

email: pihenohazak@gemenczrt.hu

Tel.: +36 30 945 0522

Fenntartó: Pandúri Erdészet