Moszkító-meter 2023. 06. 06.

Sok szúnyog van, napközben is szinte mindenütt találkozni velük. A megfelelő ruházat és a szúnyogriasztó szerek elegendő védelmet jelentenek, bár a körülöttünk döngicsélő rovarok nagy száma zavaró lehet.

Lassi

Lassi a halászat évszázados jelképe.

A megálló és környezete a Duna szabályozása előtt átkelőhely volt, a csárdában a környékbeli hajósok, halászok, kereskedők találkoztak. A közelben található egykori dunai öbölbe a jégzajlás elől vontatták be a hajómalmokat teleltetni. A történelmi múlt és a mai központi szerepe megfelelő helyszín az egykori halászok, hajómolnárok mesterségét bemutató kiállításnak, valamint egy gyermekbarát erdei pihenőparknak is.

lassi_16_08

A romantikus hangulatú erdészházban és a hozzá tartozó épületben alakította ki az erdőgazdaság a Halászati Kiállítást, amely bemutatja a halászat eszközeit, a halászok életmódját és egy dioráma segítségével bepillantást nyerhetünk a víz felszíne alatti élővilág mindennapjaiba is. A kisebb épületben az árvizeket bemutató kiállítás, egy ártéri terepasztal, hajómalom modell, halászháló-készítő műhely várja a látogatókat.

Látnivalók
Felszereltség

Fedett pihenők, tűzrakó hely, WC

 

GPS: 46° 13’ 26,52”É, 18° 51’ 50,82”K

 

Távolság Pörbölytől: 7 km

Menetidő Pörbölytől: 25 perc