Moszkító-meter 2023. 06. 23.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Vadmegfigyelő

A pörbölyi Ökoturisztikai Központtól néhány perces sétával érünk a Vadmegfigyelőhöz. A több, mint 3 hektáros területen egy vaddisznó konda és egy gímszarvas család él.

Megközelítés

Az Ökoturisztikai Központból az árvízvédelmi töltést keresztezve érünk a Nagyrezétbe. A Kerülő-Duna hídja után balra kanyarodva az erdőn át vezet a Vadmegfigyelőhöz a zöld vaddisznóval jelzett ösvény.

Távolság az Ökoturisztikai Központtól: 600 m

A vadmegfigyelő ÉNY-i sarkánál található az erdei vasút megállója.

 

Vadmegf_jelzés
Vadmegfigyelő1

A területen élő állatok általában követik a kerítés mellett sétáló látogatókat. Bár szelídnek tűnnek, mégiscsak vadállatok.

 

Kérjük, hogy a korláton kívül maradva, biztonságos távolságból figyelje, vagy fotózza őket. A vaddisznók megharaphatják vagy agyarukkal felsérthetik a kerítésen benyúló kezet, a szarvasbika a kerítésen kibökve komoly sérüléseket is okozhat a túl közel állóknak.