Moszkító-meter 2019. 07. 29.

Sok szúnyog van, napközben is szinte mindenütt találkozni velük. A megfelelő ruházat és a szúnyogriasztó szerek elegendő védelmet jelentenek, bár a körülöttünk döngicsélő rovarok nagy száma zavaró lehet. Ha a kisvasút elindul, lemaradnak.

Díjazott ökoturisztikai térkép

Hiánypótló térképet jelentetett meg a Gemenc Zrt.

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. a bakancsos turisták és minden természet iránt érdeklődő számára jelentette meg a „Gemenc és környéke ökoturisztikai térképe” hiánypótló kiadványt, melyet a „Szép Magyar Térképek 2008” pályázatán második hellyel tüntettek ki az idegenforgalmi térképek kategóriában.

 

A Gemenc Zrt. számára fontos, hogy a természet után érdeklődő túrázni vágyók minél könnyebben fedezhessék fel Gemenc csodálatos élővilágát. A térkép tartalmazza Gemenc, Béda-Karapancsa, a Szekszárdi- és a Geresdi-dombság idegenforgalmi, kulturális látnivalóit, a környék turistaútjait, tanösvényeit, javasolt vízitúra útvonalait, a kijelölt és javasolt kerékpártúra útvonalakat. A kiadvány rendelkezik GPS keresőhálózattal és koordinátákkal is. A térkép felhívja a figyelmet a terület természeti értékeire és részletes tájékoztatást ad a szálláslehetőségekről is. A térkép méretaránya: 1:60 000.

 

Az elkészült térképet a Lázár Deák Térképészeti Alapítvány és az Országos Széchényi Könyvtár közös, „Szép Magyar Térképek 2008” elnevezésű pályázatán, az idegenforgalmi térképek kategóriában, második hellyel tüntették ki.

A térkép IDE kattintva rendelhető meg postai utánvétellel.

Térkép ára: 1650 Ft + postaköltség (905 Ft)

1410_kivgat