Moszkító-meter 2023. 06. 23.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Igazi szarvasbőgés

2023. 08. 26. - szombat

A túrák Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból indulnak, a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a “leghangosabb” erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

PROGRAM (vacsora nélkül)

17:00 Gímvallatás

Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.

17:40 Legenda és valóság – A gemenci csodaszarvas

A kiállítás megtekintése Frigyes főherceg felújított pavilonjában.

18:30  A vonat indulása az erdőbe.
 kb. 20:30 Visszaérkezés Pörbölyre

PROGRAM (VACSORával)

16:00 Érkezés, Üdvözlő ital
16:15 Legenda És valóság – a gemenci csodaszarvas

A kiállítás megtekintése Frigyes főherceg felújított pavilonjában.

17:15 Vacsora

Szarvaspástétom
Tejszínes vadraguleves sós túrógombóccal
Erdei gombás lecsós szarvassült tócsnival
Gesztenyekocka

18:30  A VONAT INDULÁSA AZ ERDŐBE
 KB. 20:30 VISSZAÉRKEZÉS PÖRBÖLYRE

GYEREKBARÁT PROGRAM SZEPTEMBER 9-ÉN

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 9-én induló túránkon  a csendes hallgatózást megunó fiatalok Lassiban a többi látogató zavarása nélkül tölthetik el a vonat visszaindulásáig az időt a játszótéren, vagy a Halászati Kiállítás megtekintésével.

RÉSZVÉTELI DÍJ

Vacsora nélkül:  6 900 Ft/fő

Vacsorával: 18 900 Ft/fő

ELŐZETES HELYFOGLALÁS

A férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát a lenti elérhetőségek valamelyikén.

Vacsoravendégeinktől az előzetes helyfoglalás mellett a visszaigazolást követően a részvételi díj előzetes befizetését is kérjük.

NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ

A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik.

A helyszín határait jelzőszalaggal körbekerítjük. Kérjük, hogy a jelzett területet senki ne hagyja el, hiszen ebben az időszakban tilos az erdő más részein tartózkodni.

A vonat visszaindulásának időpontjáról a vonatkísérők adnak tájékoztatást a területre való kiérkezéskor. Ezt az időpontot érdemes komolyan venni, mert az esti szürkületben nincs mód meggyőződni arról, hogy mindenki visszaszállt-e a szerelvényre, és mint tudjuk, a vonat nem vár…

 

A program változhat az időjárási körülmények, útviszonyok és egyéb, előre nem tervezhető kedvezőtlen esemény miatt!

Ökoturisztikai Központ

Pörböly, Bajai út 100.

Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483

email: okocentrum@gemenczrt.hu

Frigyes főherceg felújított kiállítási pavilonja a pörbölyi Ökoturisztikai Központban

Frigyes főherceg felújított kiállítási pavilonja a pörbölyi Ökoturisztikai Központban