Moszkító-meter 2019. 07. 29.

Sok szúnyog van, napközben is szinte mindenütt találkozni velük. A megfelelő ruházat és a szúnyogriasztó szerek elegendő védelmet jelentenek, bár a körülöttünk döngicsélő rovarok nagy száma zavaró lehet. Ha a kisvasút elindul, lemaradnak.

Igazi szarvasbőgés

Gemenc különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés hallgató túrák a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban, szeptemberben tapasztalható zoológiai jelenséget.

A túrák a pörbölyi Ökoturisztikai Központból és Keselyűsből indulnak a Gemenci erdő mélyébe, ahol a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát ismerhetik meg a résztvevők.

Tapasztalataink szerint ezt a programot az 5-6 évesnél fiatalabb gyerekek hamar elunják, ezért inkább nagyobbaknak javasoljuk a részvételt.

 

Időpontok, helyszínek

augusztus 28., péntek, Pörböly, Keselyűs

augusztus 29., szombat, Pörböly, Keselyűs

szeptember 4., péntek, Pörböly, Keselyűs

szeptember 5., szombat, Pörböly, Keselyűs

szeptember 11., péntek, Pörböly

 

Program

17:00 Trófea bemutató

17:30 A gemenci szarvasok – filmvetítés

18:00 Indulás a “leghangosabb” erdőrészekbe.

 

A vonatok kb. 21:00 órakor érkeznek vissza Pörbölyre, illetve Keselyűsbe.

Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból lovasfogatos túrák is indulnak. A korlátozott létszám miatt kérjük, hogy a programokra a részvételi szándékát előzetesen jelezze a lenti elérhetőségek valamelyikén.

 

Részvételi díj

Erdei vasúttal: Felnőtt: 2.500 Ft, gyermek (7 – 14 éves korig): 1.200 Ft

Lovas fogattal (Pörbölyről): Felnőtt és gyermek egységesen: 2.500 Ft