Moszkító-meter 2021. 06. 23.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Árajánlat kérés

  • 1
  • 2
  • 3

csoportos programkínálatunk:

Válasszon ajánlataink közül, többet is bejelölhet. A lefelé mutató nyílra kattintva olvashat a programokról bővebben.

Kiállítás megtekintés szakvezetéssel

Az ártéri erdőt bemutató Gemenc Kincsei kiállítást Pörbölyön, a Halászati kiállítást Lassiban, a Méhészeti Gyűjteményt Nagyrezéten előzetesen bejelentett csoportok a nyitvatartási időn kívül is látogathatják. Szakvezetőink a csoportok igényéhez igazodóan mutatják be a kiállításokat. A Méhészeti Gyűjteményben mézkóstolót, gyerekek részére méhviasz öntést is szervezünk. A Karapancsai Kastély és Major kertje vagy a Kiskastélyban található Erdészet- és vadászattörténeti kiállítás szintén érdekes célpontjai lehetnek egy csoportos kirándulásnak.

Étkezés Pörbölyön

Az Ökoturisztikai Központ éttermében akár 100 fő részére is tudunk ebédet vagy vacsorát biztosítani. Bőség menü:     leves, egyféle húsféléből készült főétel körettel, saláta, vagy savanyúság, desszert. Az ételt 3 fogásban kell feltálalni. Normál menü:  egyféle húsféléből készített főétel körettel, saláta, vagy savanyúság, desszert. Az ételt 2 fogásban kell feltálalni.

Kerékpártúra Pörbölyről

A pörbölyi Ökoturisztikai Központban rendelkezésre áll 4 db 24”, 28 db 26”, 2 db 28”-as méretű kerékpár és 2 db felszerelhető műanyag gyerekülés. Igény esetén szakvezetéses túrákat is szervezünk az érdeklődő gyermek- és felnőtt csoportok számára.

Kenutúra a Rezéti-Dunán

A túra a pörbölyi Ökoturisztikai Központból indul. A felszerelések átvétele után a csoport vonatra száll. Nyárilegelő megállónál vízre teszik a hajókat, és a csoport felkészültségének megfelelő útra indulnak a Rezéti-Dunán. A túrakenut a szállító kocsiról vendégeink egyénileg veszik le és viszik a vízhez. A Rezéti-Duna partján nincs kiépített stég, így a mellékág partja a vízállástól függően sáros lehet. A Rezéti-Duna alsó kifolyása felé indulva, az első kanyarulatban, a Veránka-szigeten, a fák tetején egy szürkegém telepet figyelhetnek meg a túrázók. Jó eséllyel réti sassal, barna kányával, jégmadarakkal, fekete gólyákkal is lehet találkozni. A vaddisznók és gímszarvasok is gyakran lejönnek a vízhez, és ha kedvük tartja, át is úsznak a túlsó partra. A Rezéti-Duna fokozottan védett területek között kanyarog, ezért a partra kiszállni nem szabad. Időben vissza kell fordulni, mert a vonat érkezése előtt legalább 20 perccel kell kikötni ahhoz, hogy a hajókat legyen idő visszarakni a szállítókocsira. A csoport a kisvasúttal tér vissza Pörbölyre. Képzett vízitúra vezető is elkísérheti a csoportot igény esetén.  

Erdei vasúttal Malomtelelőre

A csoport a pörbölyi Ökoturisztikai Központban megtekinti a Gemenc Kincsei kiállítást, majd kisvasúttal Malomtelelőre utazik. A megállóból a Molnárka tanösvényen Lassiba érkeznek, ahol megnézik a Halászati Kiállítást, majd vonattal visszatérnek Pörbölyre. Visszafelé a Vadmegfigyelőnél is leszállhatnak a vonatról, és onnan sétálhatnak vissza az Ökoturisztikai Központba.


Kérjük válasszon legalább egyet csoportos programajánlatunkból.


Személyes adatok:

Tervezett időpont:

Csoport létszáma:

A csoport várható létszáma *

4 év alatti gyermek

65 év feletti felnőtt

Felnőtt

A Menetkedvezményi Egyezség Arcképes Igazolvánnyal rendelkező

Nappali tagozatos diák

Fogyatékossági támogatásban részesülő

Étkezési igény*:

  • Egytálétel

  • Háromfogásos főétkezés

  • Büfészolgálat

Megjegyzés:


Köszönjük, KÉRÉSÉT rendszerünk fogadta.

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt az adatlapon rögzítetett elérhetőségen.Az árajánlat kéréséről küldünk Önnek egy visszaigazoló email-t.