Moszkító-meter 2019. 07. 29.

Sok szúnyog van, napközben is szinte mindenütt találkozni velük. A megfelelő ruházat és a szúnyogriasztó szerek elegendő védelmet jelentenek, bár a körülöttünk döngicsélő rovarok nagy száma zavaró lehet. Ha a kisvasút elindul, lemaradnak.

XV. Erdők Hete Gemencen

4 nap, több mint 400 gyermek és számos program a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja 2011. október 17-20. között térítésmentesen fogadott alsó tagozatos és óvodás csoportokat a XV. Erdők Hete alkalmából. Az erdőgazdaság fontosnak tartja, hogy a felnövekvő nemzedék érzelmileg és szellemileg is jobban kötődjön az erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez. Éppen ezért a 4 napos rendezvénysorozat keretében az iskolások és az óvodások megismerkedhettek az erdészet és vadgazdálkodás eszközeivel, az ártéri erdő állat- és növényvilágával, Gemenc világhírű nagyvadjával, a gímszarvassal, ízelítőt kaphatnak a méhészkedés rejtelmeiből, a Gemenci Erdei Vasút izgalmas világából és a természetben való túrázás örömeiből. 4 nap alatt több mint 400 gyermek látogatott el a gemenci rengetegbe Szekszárdról, Tamásiból, Paksról, Iregszemcséről és Bajáról.

 

A gyermekek az alábbi foglalkozások közül választhattak:

– Kirándulás az erdei vasúttal (Halászati Múzeum megtekintése Lassiban és Malomtelelői tanösvény körbejárása).

– Gyalogtúra a Nyéki-holt Dunai tanösvényen.

– Ismerkedés az erdészet és vadgazdálkodás eszközeivel, az ártéri erdő állat- és növényvilágával.

– Találkozás a gemenci erdő nagyvadjaival (gímszarvas, vaddisznó) a Vadmegfigyelőnél.

-Láthatatlan Gemenc: A holtágak, tavak mikroszkopikus élőlényei. Az ADUKÖVIZIG kutatóinak előadása projektorral kivetített mikroszkóppal.

– Kézműves foglalkozások: fajáték készítés; szövés, körmönfonások; karkötő készítés.

2225_dsc_0391