Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

X. Idill Nemzetközi Jazz és Blues Nap Baján

2011. október 29-én, szombaton került megrendezésre Baján a X. Idill Nemzetközi Jazz és Blues Nap.

A rendezvény már tízedik alkalommal hozta össze a város és a környék jazz kedvelőit és – szándékának megfelelően – ismerteti meg szélesebb réteggel a műfajt.

 

Az idei rendezvény megvalósításában – ahogyan az elmúlt években is – a Gemenc Zrt. jelentős segítséget nyújtott támogatásával a szervező Idill Háznak. A társaság elkötelezett támogatója a környék kulturális életének, rendezvényeinek, ennek megfelelőn számos ilyen irányú kezdeményezés mellé áll.

 

Szombat délután a Gemenc Zrt. sétahajójával a 1,5 órás dunai hajókiránduláson közel 50 vendég vett részt, ahol a hangulatot a Washington Banjo Couriers zenekar élő zenéje fokozta.

2246_dscf1258