Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Szarvasbőgés Gemencen

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központból szarvasbőgés hallgató túrák indulnak a Gemenci erdő mélyébe, melynek során a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát ismerhetik meg a résztvevők.

Program:

 

17:00A Szekszárdi Erdészet trófea-bemutatója. 

 

17:30 Mosonyi Szabolcs: A gemenci szarvasok – című természetfilmjének vetítése.

 

18:00Túrák indulása az Ökoturisztikai Központból. A kerékpáros és a lovas fogatos kirándulásra maximum15-15 főt tudunk fogadni, ezért kérjük előzetesen jelezze a lenti elérhetőségek valamelyikén részvételi szándékát.

 

 

KerékpárralLovas fogattal

Gemenci Erdei Vasúttal

Vezetett kerékpártúra (kb. 14 km) a töltésen, a Lankóci Vízügyi Múzeum irányába.Lovas fogattal erdészeti utakon Nyárilegelőig, a Rezéti-Duna partjára.Túravezető kíséretében az Erdei Vasúttal, a Szomfovai delta vasúti megállóig.

 

20:30-21:00Érkezés az Ökoturisztikai Központba

 

Részvételi díj: 1500 Ft/fő

 

 

Jelentkezés, információ:

7142 Pörböly, Bajai út 100.

Telefon: 74/491- 483

E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu

353_gim_12