Moszkító-meter 2020. 06. 26.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

NYOMKERESŐ vadásztábor gyerekeknek Gemencen

A Gemenci erdő generációk óta fogalom a hazai és külföldi vadászok körében.

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. fontosnak tartja megőrizni, és az utókor számára átadni azt a tudást, tapasztalatot és vadászati kultúrát, amelyek az ország egyik leghíresebb vadászterületévé teszik Gemencet.

 

 

A Nyomkereső vadásztábor célja, hogy a résztvevő fiatalokkal megismertessük a vadászat és a vadgazdálkodás szépségét, a vadászat kultúráját és hagyományait, a gemenci tájat az erdő növény- és állatvilágának életközösségét.

 

 

A táborozók hivatásos vadászaink, erdészeink és túravezetőink közreműködésével gyalog, kerékpáron, túrakenuval, lovasfogattal és erdei vasúttal járják az erdőt. Hajnali vadles, nyomkeresés és -határozás, ismerkedés a vadászkutyákkal, fegyverismeret, vadszámlálás, íjászat, éjszakai túra, trófea bemutató, kirándulás a lenesi fácántelepre és a karapancsai vadászkastélyba, horgászat és egyéb érdekes program várja a lányokat és fiúkat.

 

Időpontok:

8-14 éves kezdő Nyomkeresőknek:2014. június 29 – július 5.

10-16 éves haladó Nyomkeresőknek:2014. július 13-19.

 

 

Részvételi díj:49.000 Ft (2014. május 10-ig jelentkezőknek 44.000 Ft)

 

A jelentkezéseket a részvételi díj számlára érkezésének sorrendjében fogadjuk, tekintettel a korlátozott létszámra.

2094_dsc_0313