Moszkító-meter 2023. 06. 23.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Múzeumok Éjszakája a Gemenci erdőben

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Pörbölyön és az erdőgazdaság által kezelt Karapancsa Kastély és Major történelmi emlékhely 2012. június 16-án, szombaton 20:00 órától egészen éjfélig várja a gemenci növény- és állatvilág, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia kora után érdeklődőket.

A kiállítótermek meglátogatása mellett a kultúra után vágyódók Gemenc kapujában, Pörbölyön az éjszaka leple alatt, zseblámpa segítségével, gemenci természetfotósok „lebegő” képeit csodálhatják meg, míg Karapancsán a kastélypark éjszakai megtekintése biztosíthat misztikus hangulatot.

 

RENDEZVÉNY A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN – 2012. június 16., 20:00-24:00

 

Ökoturisztikai Központ, Pörböly:

Kiállítás: a Sárköz néprajzát, az ártér élővilágát, valamint a gímszarvast és az erdőgazdálkodás tárgyi emlékeit mutatja be.

Filmvetítés: Vad Magyarország.

Különleges élmény: szabadtéri „lebegő” fotókiállítás a gemenci erdőről készült természetfotókból zseblámpa segítségével.

 

Karapancsai Kastély és Major:

Kiállítás: a Kiskastélyban berendezett múzeumban a főhercegi birtok történetének, a vadászati és néprajzi gyűjteménynek a tárgyi emlékei tekinthetők meg.

2408_mej