Moszkító-meter 2020. 06. 26.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Kisvasútra fel!

A Magyar Turizmus Zrt. Kisvasútra fel! néven új programot indít, melynek célja Magyarország természeti értékeinek és a hazai kisvasutak világának megismertetése a gyerekekkel és a természetjáró közönséggel.

A program három részből áll, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb lehetőséget.

 

Az általános iskolai osztályok a kisvasutakhoz kapcsolódó ismeretterjesztő internetes kvízjátékon vehetnek részt, amelynek a végén az osztályok a turisztikához kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek, a fődíj pedig 3db 3 napos iskolai osztálykirándulás egy, a nyertes osztály által kiválasztott Erdészeti Erdei Iskolában.

 

Minden profi és amatőr természetfotóst várunk a Kisvasútra fel! Fotópályázatra. Utazzon valamelyik kisvasúton, örökítse meg legkedvesebb, kisvasúthoz kapcsolódó élményét és töltse fel Facebook oldalunkra. A legtöbb Like-ot kapó képek feltöltői között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

 

Ősszel kerül megrendezésre a Kisvasutak Napja, ahol egész napos rendezvényekkel várjuk az érdeklődőket a kisvasúti vonalakon. A részletes program még kidolgozás alatt van, hamarosan további információkkal jelentkezünk. Addig is…

 

Kisvasútra fel!

2360_75462271