Moszkító-meter 2020. 06. 26.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Igazi szarvasbőgés

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a Szarvasbőgés hallgató túráinkra (szeptember 13. péntek és szeptember 14. szombat) már nem tudunk fogadni jelentkezéseket!

 

Gemenc különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés hallgató túrák a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban, szeptemberben tapasztalható zoológiai jelenséget.

 

A túrák a pörbölyi Ökoturisztikai Központból indulónak a Gemenci erdő mélyébe, ahol a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát ismerhetik meg a résztvevők.

Tapasztalataink szerint ezt a programot az 5-6 évesnél fiatalabb gyerekek hamar elunják, ezért inkább nagyobbaknak javasoljuk a részvételt.

 

Időpontok:

augusztus 30., péntek

augusztus 31., szombat

szeptember 6., péntek

szeptember 7., szombat

szeptember 13., péntek

szeptember 14., szombat

 

Program:

17:00 Trófea bemutató

17:30 A gemenci szarvasok – filmvetítés

18:00 Indulás az Ökoturisztikai Központból

 

Az Erdei Vasút szerelvényeivel a Gemenci erdő „leghangosabb” erdőrészeibe juthatnak el a látogatók.

A vonatok kb. 21:00 órakor érkeznek vissza Pörbölyre.

 

Az Ökoturisztikai Központból lovasfogatos túrák is indulnak. A korlátozott létszám miatt kérjük, hogy a programokra a részvételi szándékát előzetesen jelezze a lenti elérhetőségek valamelyikén.

 

Részvételi díj:

Erdei vasúttal: Felnőtt: 2.500 Ft, gyermek (6 – 14 éves korig): 1.200 Ft

Lovas fogattal: Felnőtt és gyermek egységesen: 2.500 Ft

2531_szarvasbgs