Moszkító-meter 2019. 07. 19.

Igen sok a szúnyog. A zárt ruházat, a sapka és az erősebb szúnyogriasztó szerek használata ellenére, minduntalan az arcunknak repülnek. Felhőben támadnak és mindenhová követnek. Folyamatos hessegetéssel lehet némileg javítani a helyzeten, de a nagy tömegben támadó, az erdei vasutat is követő rovarok hatása igen zavaró.

Hosszú hétvége Gemencen

A pörbölyi Ökoturisztikai Központ idén is többféle programot szervez az augusztus 18. és 20. közötti hosszú hétvégére.

A bajai Sétahajózás a Dunán programunk augusztus 19-én, és az Erdei Vasút 20-i menetrendje megváltozott az eredetileg meghirdetetthez képest.

Augusztus 18.

Augusztus 18-tól újra munkába áll a Rezét gőzös a menetrend szerinti nosztalgia vonatokkal.

Ezen a napon indul a kétnapos kenutúra is. Kérjük a résztvevőket, hogy reggel 7:45-ig érkezzenek meg Pörbölyre.

Augusztus 19.

A bajai Sétahajózás a Dunán programunk módosul, mert a Duna alacsony vízállása miatt a sétahajó a Türr- kilátótól indul. A Halászpartra érkező vendégeinket a Városnéző Kisvonat szállítja a Türr- kilátóhóz. A vonat 13: 45-kor ill. 15:45-kor indul a Halászpartról, és a program végén vissza is szállítja vendégeinket oda.

Augusztus 20.

A Keselyűsből induló vonatokhoz kapcsolódó Sétahajózás a Dunán programunkra a korlátozott férőhelyek miatt javasoljuk az előzetes bejelentkezést a meghirdetett elérhetőségeken 19-én 14:00 óráig.

Ezen a napon technikai okok miatt a Pörbölyről Keselyűsbe induló reggeli vonat 8:25 perc helyett 8:00-kor indul, és délután Keselyűsből 16:27 perc helyett 18:07-kor érkezik Pörbölyre.

2398_dsc_0700