Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Hosszú hétvége Gemencen

A pörbölyi Ökoturisztikai Központ idén is többféle programot szervez az augusztus 18. és 20. közötti hosszú hétvégére.

A bajai Sétahajózás a Dunán programunk augusztus 19-én, és az Erdei Vasút 20-i menetrendje megváltozott az eredetileg meghirdetetthez képest.

Augusztus 18.

Augusztus 18-tól újra munkába áll a Rezét gőzös a menetrend szerinti nosztalgia vonatokkal.

Ezen a napon indul a kétnapos kenutúra is. Kérjük a résztvevőket, hogy reggel 7:45-ig érkezzenek meg Pörbölyre.

Augusztus 19.

A bajai Sétahajózás a Dunán programunk módosul, mert a Duna alacsony vízállása miatt a sétahajó a Türr- kilátótól indul. A Halászpartra érkező vendégeinket a Városnéző Kisvonat szállítja a Türr- kilátóhóz. A vonat 13: 45-kor ill. 15:45-kor indul a Halászpartról, és a program végén vissza is szállítja vendégeinket oda.

Augusztus 20.

A Keselyűsből induló vonatokhoz kapcsolódó Sétahajózás a Dunán programunkra a korlátozott férőhelyek miatt javasoljuk az előzetes bejelentkezést a meghirdetett elérhetőségeken 19-én 14:00 óráig.

Ezen a napon technikai okok miatt a Pörbölyről Keselyűsbe induló reggeli vonat 8:25 perc helyett 8:00-kor indul, és délután Keselyűsből 16:27 perc helyett 18:07-kor érkezik Pörbölyre.

2398_dsc_0700