Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Gemenci Alkotótábor

Július 19-től július 27-ig, immár tizenegyedik alkalommal látja vendégül a Gemenc Zrt. a természeti-, vadászati ihletésű műveket is alkotó hazai festő- és grafikusművészeket.

A képzőművészeti alkotótábornak 2008-ban a Lenesi vadászház biztosít nyugodt és kényelmes helyet.

 

A tábor ideje alatt született művekhez a környező gemenci ártéri táj, a művészek előtt feltárulkozó vadban gazdag, gondosan kezelt erdőség szolgáltatja a témát.

 

A rangos és hagyományosan jó hangulatú gemenci alkotótáborba idén Ambrus Lajos, B. Tóth Edit, Gyalai Béla, Kalas András, Kovács Tibor, Meszlényi Attila, Mráz János, Nemes István, Radóczi Gyarmathy Gábor, Rékasi Csaba, Seres József, Szarvas Pongrác, Szurcsik János és Valaczkai Erzsébet festőművész (egyben a tábor felkért vezetője) fogadta el Csonka Tibor vezérigazgató meghívását.

 

 

A fenti képen a Gemenc Zrt. alapította képzőművészeti díj 2007. évi nyertesének, Simon Ferencnek egyik tavalyi alkotása látható.

368_alkototabor