Moszkító-meter 2020. 10. 17.

Nincs szúnyog.

Gemenc a városban

Idén ősszel ismét csatlakozott a Gemenc Zrt. az Európai Erdők Hete rendezvénysorozathoz.

Akik Baja főterére látogattak 2013. szeptember utolsó hétvégéjén a Gemenc Természeti Napok programjain ismerkedhettek meg a Gemenci erdő ezernyi értékével, állat és növényvilágával. A Szentháromság téren felállított sátrakban az érdeklődők hullajtott agancs -, trófea-, festmény-, fotó, valamint vasútmodell – kiállítást tekinthettek meg. Erdészek, madártani szakemberek, filmesek által tartott előadássorozatokon keresztül érdekességeket, kulisszatitkokat tudhattak meg a Gemenci erdő történetéről és állatinak, a fekete gólyák és a gímszarvasok mindennapjairól. A szervezők –gondolva a fiatalabb korosztályra is – külön sátrakban biztosítottak helyszínt a különféle kézműves foglalkozások megtartására, valamint a nagy népszerűségnek örvendő vadászati szimulátor korlátlan igénybevételére. Mindemellett méz-és bórkóstoló, vadétel kóstoló, vadászkutya simogató várta az érdeklődőket. A kétnapos rendezvény kísérőprogramjaként szombaton és vasárnap lehetőséget biztosítottunk dunai sétahajózásra is a Gemenc Zrt. 100 fős sétahajójával.

A Pörbölyi Ökotuisztikai Központban 2013. szeptember 30-a október 5-e között a környező óvodák, általános-és középiskolák tanulói ismerkedhettek a gemenci erdő állatvilágával, bejárhatták az erdei tanösvényeket, interaktív programokon vehettek részt, valamint utazhattak az erdei vasúttal is. Évről évre nő az erdők hete programunk után érdeklődő óvodák és iskolák száma, idén közel ezer 4-14 év közötti gyermek szerezhetett felejthetetlen „gemenci élményt”.

Az Európai Erdők Hete programsorozat záró eseménye volt a Gemenc Zrt. Pandúri Erdészetének területén található csomoros fekete nyárhoz, az ország legnagyobb fájához szervezett gyalogtúra.

2751_dsc_0972