Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Európai Erdők Hete

Az “Ismerd meg az erdőt az erdészekkel” jelmondatú XIX. Európai Erdők Hete rendezvénysorozathoz a Gemenc Zrt. – hasonlóan a korábbi évekhez – idén is csatlakozott.

A programsorozat keretében a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban szeptember 28-október 2. között összesen közel 800 óvodás, általános-, és középiskolás gyerek vett részt változatos terepi programjainkon.

Az osztályok több modul közül választhattak, melyek alapján a szervezők az egyéni igényekhez illeszkedő programot állítottak össze.

A gyerekek utazhattak az erdei vasúttal, részt vehettek erdész által vezetett gyalogtúrákon, kiállításaink keretében megismerkedhettek az ártéri fokgazdálkodás eszközeivel, az erdészet és a vadgazdálkodás használati tárgyaival. A nagyrezéti Méhészeti Gyűjteményben egy rövid időre akár méhészekké is válhattak. A gemenci élményt mindemellett változatos kézműves foglalkozások egészítették ki.

 

A korábbi évek hagyománya és az idei év sikere alapján bízunk abban, hogy jövőre is hasonló változatos, a természet szeretetére nevelő programmal járulhatunk hozzá a jövő generációjának fejlődéséhez.