Moszkító-meter 2023. 06. 23.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Európai Erdők Hete

Az „Ismerd meg az erdőt az erdészekkel” jelmondatú XIX. Európai Erdők Hete rendezvénysorozathoz a Gemenc Zrt. – hasonlóan a korábbi évekhez – idén is csatlakozott.

A programsorozat keretében a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban szeptember 28-október 2. között összesen közel 800 óvodás, általános-, és középiskolás gyerek vett részt változatos terepi programjainkon.

Az osztályok több modul közül választhattak, melyek alapján a szervezők az egyéni igényekhez illeszkedő programot állítottak össze.

A gyerekek utazhattak az erdei vasúttal, részt vehettek erdész által vezetett gyalogtúrákon, kiállításaink keretében megismerkedhettek az ártéri fokgazdálkodás eszközeivel, az erdészet és a vadgazdálkodás használati tárgyaival. A nagyrezéti Méhészeti Gyűjteményben egy rövid időre akár méhészekké is válhattak. A gemenci élményt mindemellett változatos kézműves foglalkozások egészítették ki.

 

A korábbi évek hagyománya és az idei év sikere alapján bízunk abban, hogy jövőre is hasonló változatos, a természet szeretetére nevelő programmal járulhatunk hozzá a jövő generációjának fejlődéséhez.