Moszkító-meter 2021. 06. 23.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Erdők Hete

Gemenc rengetegének nagyvadjairól, növény és állatvilágáról, az ártéri erdő gombáiról, a méhészkedésről, a vizekben élő mikroszkópikus élőlényekről szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot azok az iskolások, akik a XIV. Erdők Hetén meglátogatják a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központját.

Az érdekes bemutatókon túl gyalogtúrán, vagy a kisvasúton utazva is felfedezhetik az erdő csodás világát a gyermekek. Mindemellett fajáték-, valamint csuhé-, csutkababa készítéssel is foglalkozhatnak a játszva tanulni vágyók.

Pörbölyről, Szekszárdról, Bajáról, Őcsényből, Paksról, Bátaszékről és Tamásiból több, mint 700 óvodást és iskolást várunk az öt nap alatt Pörbölyre. Az iskolák számára a program és az étkezés ingyenes.

A programsorozatot a Gemencért Közhasznú Alapítvány támogatja.

1885_dscf4735