Moszkító-meter 2020. 06. 26.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

Az Év Háza Bács-Kiskun megyében

Az Év Háza Bács-Kiskun Megyében 2015 című pályázaton nyert díjat a Gemenc Zrt. Baján található kerékpáros és ökoturisztikai bázisa.

A Gemenc Vándorpont többfunkciós épületkomplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális pihenőhelye, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez az épület kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a kirándulókat.

A pihenést függő- és hintaágyak biztosítják, a felső szint pedig nagy üvegfelületeivel remek kilátást biztosít a Dunára és a gemenci erdőre.

 

Vpont_évháza_2

Az a terület, ahol az új komplexum megépült, fontos turisztikai csomópont, hiszen Baján, a IV. Károly rakparton, a Duna bal partján, a Türr István közforgalmú híd bajai hídfőjének közvetlen közelében alakították ki. Az új létesítményt érinti az Országos Kéktúra, a Magyar Zarándokút, valamint az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal is.

 

A díjjal Fábik Zoltán, Lepsényi Ákos, Várhelyi Gergely építészek kiváló munkáját ismerték el.

Ilyen volt
Ilyen lett