Moszkító-meter 2019. 07. 29.

Sok szúnyog van, napközben is szinte mindenütt találkozni velük. A megfelelő ruházat és a szúnyogriasztó szerek elegendő védelmet jelentenek, bár a körülöttünk döngicsélő rovarok nagy száma zavaró lehet. Ha a kisvasút elindul, lemaradnak.

Az Év Háza Bács-Kiskun megyében

Az Év Háza Bács-Kiskun Megyében 2015 című pályázaton nyert díjat a Gemenc Zrt. Baján található kerékpáros és ökoturisztikai bázisa.

A Gemenc Vándorpont többfunkciós épületkomplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális pihenőhelye, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez az épület kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a kirándulókat.

A pihenést függő- és hintaágyak biztosítják, a felső szint pedig nagy üvegfelületeivel remek kilátást biztosít a Dunára és a gemenci erdőre.

 

Vpont_évháza_2

Az a terület, ahol az új komplexum megépült, fontos turisztikai csomópont, hiszen Baján, a IV. Károly rakparton, a Duna bal partján, a Türr István közforgalmú híd bajai hídfőjének közvetlen közelében alakították ki. Az új létesítményt érinti az Országos Kéktúra, a Magyar Zarándokút, valamint az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal is.

 

A díjjal Fábik Zoltán, Lepsényi Ákos, Várhelyi Gergely építészek kiváló munkáját ismerték el.

Ilyen volt
Ilyen lett