Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Az Év Háza Bács-Kiskun megyében

Az Év Háza Bács-Kiskun Megyében 2015 című pályázaton nyert díjat a Gemenc Zrt. Baján található kerékpáros és ökoturisztikai bázisa.

A Gemenc Vándorpont többfunkciós épületkomplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális pihenőhelye, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez az épület kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a kirándulókat.

A pihenést függő- és hintaágyak biztosítják, a felső szint pedig nagy üvegfelületeivel remek kilátást biztosít a Dunára és a gemenci erdőre.

 

Vpont_évháza_2

Az a terület, ahol az új komplexum megépült, fontos turisztikai csomópont, hiszen Baján, a IV. Károly rakparton, a Duna bal partján, a Türr István közforgalmú híd bajai hídfőjének közvetlen közelében alakították ki. Az új létesítményt érinti az Országos Kéktúra, a Magyar Zarándokút, valamint az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal is.

 

A díjjal Fábik Zoltán, Lepsényi Ákos, Várhelyi Gergely építészek kiváló munkáját ismerték el.

Ilyen volt
Ilyen lett