Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Angol nyelvi tábor Gemencen

 

 

A Gemenc Erdészeti Erdei Iskola és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete bentlakásos nyelvi tábort szervez 10-14 éves gyermekeknek a Gemenci erdő szívében.

2008. június 14-20. és június 21-27.

A tábor helyszíne Pörbölyön, Bajától 14 km-re az Ökoturisztikai Központ területén található. Az iskola jól felszerelt tanteremmel, kézműves foglalkoztatóval, színvonalas szállásal és klimatizált ebédlővel várja a táborlakókat.

 

Szakmai program

Az angol nyelvvel legalább 2 éve foglalkozó tanulóknak olyan tanulási környezetet biztosítunk, mely lehetőséget teremt a nyelv természetes elsajátítására, a szókincs, beszédértés és beszédkészség fejlesztésére. A szerepjátékok és projekt munkák során a tanulók személyisége és együttműködési készsége is fejlődik.

 

A téma- és cselekvésközpontú nyelvtanítás szellemében a tanulók egész nap lehetőséget kapnak az angol nyelv használatára és tanulására. Az Ökoturisztikai Központ szolgáltatásait kihasználva a résztvevők sétahajóval, az Erdei Vasúton utazva és gyalogtúrákon angolul ismerkednek Gemenc növény és állatvilágával.

 

Az utolsó napon a szülők is részt vehetnek a közös kiránduláson, majd megtekinthetik a gyerekek által összeállított műsort.

 

Részvételi díj, jelentkezés:

A tábor részvételi díja: 49 000 Ft

Jelentkezési határidő: 2009 május 30.

942_dscf5623