Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

A természet szolgálatában a hulladék ellen

Az eldobált szemetet takarították el 2014. március 31-én az 55-ös út mentén a Gemenc Zrt. munkatársai, a bátaszéki II. Géza Gimnázium tanulói és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az erdőgazdaság szervezésében.

A munkálatok során Baja-Dunafürdőről indulva Pörböly irányába a főút mentén, az ártéri területet tisztítják meg a szeméttől. A hulladékeltávolítás után a Gemenc Zrt. ebédet biztosít a természetet védő és példát mutató tanulóknak.

 

A Gemenc Zrt. ebben az évben is csatlakozik a TeSzedd mozgalomhoz, azonban a természetben hamar bekövetkezett tavaszi ébredés a vegetáció gyors növekedését eredményezte, így szükségessé vált a mihamarabbi hulladékeltávolítás.

2803_dsc_0014