Moszkító-meter 2023. 06. 23.

Egyes helyeken nagyobb számban is megtalálhatók a szúnyogok. Tartózkodjunk a napsütötte területeken, viseljünk hosszú ujjú felsőruházatot, hosszúszárú nadrágot és használjuk bátran a szúnyogriasztó szereket. Ha az erdei vasúton utazunk, egyes megállóhelyeken is számolnunk kell velük.

A természet szeretetére nevelte a gyerekeket a Gemenc Zrt. vadásztábora

Hajnali vadles, vadetetés, a Gemenci erdő növény- és állatvilágával való ismerkedés, csillagászat, nyomolvasás, horgászat, halászat, a vadgazdálkodás kulturális, történelmi hagyományának megismerése, sok izgalmas verseny és játék.

 

Többek között ezek a programok színesítették a Gemenc Zrt. által szervezett, július 3-9. között sikeresen lezajló „Nyomkereső vadásztábor” mindennapjait.

 

A 8 és 15 év közötti gyermekek fontos ismereteket szereztek az erdőgazdaság logójában szereplő jelmondatról, hiszen a tábor a természet szolgálatára nevelte a résztvevőket, emellett fontos cél volt az aktív természetvédelem élményszerű megismertetése is.

 

A Gemenci erdő különleges állat- és növényvilágán túl a táborlakók – szakemberek segítségével – megismerkedtek a vadgazdálkodás, a természetvédelem gyakorlatával. A hajnali vadles mellett az ifjú természetbarátok a cserkeléssel, a nyomolvasással és -öntéssel, vadmegfigyelők karbantartásával, itatók feltöltésével is foglalkoztak. A tábor során részletes ismereteket szereztek a vadászkutyákról, valamint a vadászhagyományokról, a vadászetikáról- és etikettről is. A gyermekek az egy hét során bepillantást nyertek az erdőgazdaság életébe, történelmébe, így felkeresték a Karapancsa Kastély és Major épületegyüttesét és utaztak a Gemenci Erdei Vasúton is. A változatos és tartalmas programok mellett természetesen a játékra és a játékos vetélkedőkre is maradt idő.

2094_dsc_0313