Moszkító-meter 2018. 05. 09.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

2 napos kenutúra a Gemenci erdőben

Fedezze fel különleges módon a Gemenci erdő vízi világát!

 

Titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel mindazok előtt, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. kenutúráján 2014. augusztus 2-3. között. A vízitúrák alkalmával szakvezető segítségével járják be a kalandra vágyók a Gemenci erdőben megbújó dunai mellék- és holtágakat. Azért is érdemes lapátolva kirándulni, mert Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg.

 

Időpont: 2014. augusztus 2-3.

A túra hossza: 34 km

 

A túra résztvevői a Sió csatornáról elindulva járják be a Gemenci erdőben folyó dunai mellékágakat, holtágakat, miközben közelről ismerhetik meg az ártéri erdő méltán híres növény- és állatvilágát.

 

A túra ára:

Gyermek (14 év alatt): 9 000 Ft/fő

Felnőtt: 16 000 Ft/fő

 

A résztvevőket szakavatott gemenci túravezetők kísérik végig az út során.

A túrázók az éjszakákat előreláthatólag sátorban, tábori körülmények között töltik el bográcsos vacsorával egybekötve.

 

A kenutúrákat csak megfelelő időjárási viszonyok és vízállás esetén tartjuk meg!

2529_dsc_0724