Moszkító-meter 2021. 06. 23.

Átlagos mennyiségű szúnyog van, de nem mindenütt fordul elő nagyobb számban. Leginkább hajnalban és alkonyatkor aktívak. Napközben a sűrűségeket, az árnyékos erdőrészeket és a vízpartokat kerüljük, így nem okoznak nagyobb kellemetlenséget. Hajnalban és alkonyatkor aktivizálódnak. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a zárt, vagy zárható ruházat és a szúnyogriasztó szerek. Az erdei vasúton utazókat nem igen zavarják.

Lassi

Lassi a halászat évszázados jelképe.

A megálló és környezete a Duna szabályozása előtt átkelőhely volt, a csárdában a környékbeli hajósok, halászok, kereskedők találkoztak. A közelben található egykori dunai öbölbe a jégzajlás elől vontatták be a hajómalmokat teleltetni. A történelmi múlt és a mai központi szerepe megfelelő helyszín az egykori halászok, hajómolnárok mesterségét bemutató kiállításnak, valamint egy gyermekbarát erdei pihenőparknak is.

lassi_16_08

A romantikus hangulatú erdészházban és a hozzá tartozó épületben alakította ki az erdőgazdaság a Halászati Kiállítást, amely bemutatja a halászat eszközeit, a halászok életmódját és egy dioráma segítségével bepillantást nyerhetünk a víz felszíne alatti élővilág mindennapjaiba is. A kisebb épületben az árvizeket bemutató kiállítás, egy ártéri terepasztal, hajómalom modell, halászháló-készítő műhely várja a látogatókat.

Látnivalók
Felszereltség

Fedett pihenők, tűzrakó hely, WC

 

GPS: 46° 13’ 26,52”É, 18° 51’ 50,82”K

 

Távolság Pörbölytől: 7 km

Menetidő Pörbölytől: 25 perc