Moszkító-meter 2019. 10. 14.

1-2 szúnyoggal lehet találkozni, leginkább estefelé a vízpartokon. Zárt ruházatra nincs szükség miattuk. A szúnyogriasztó készítmények használata nem indokolt.

Igazi szarvasbőgés

2019. 09. 14. - szombat

 

Mai túránkra már nem tudunk további jelentkezőket fogadni, az összes hely foglalt!

 

A túrák Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból indulnak, a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a “leghangosabb” erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

 

PROGRAM

17:30 Gímvallatás

Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.

18:00 A gemenci szarvasok

Mosonyi Szabolcs operatőr – rendező  Gemencen forgatott természetfilmjének vetítése

18:30  A vonat indulása az erdőbe.
kb. 20:30 Visszaérkezés Pörbölyre

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

Erdei vasúttal:  3250 Ft/fő

ELŐZETES HELYFOGLALÁS

A vonaton korlátozott a férőhelyek száma, ezért kérjük, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát a lenti elérhetőségek valamelyikén.

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 13-án az Ökoturisztikai Központból induló túránkra várunk gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson vehetnek részt Lassiban.

 

NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ

A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik.

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 13-án induló túránkra várunk gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson vehetnek részt Lassiban.

A helyszín határait jelzőszalaggal körbekerítjük. Kérjük, hogy a jelzett területet senki ne hagyja el, hiszen ebben az időszakban tilos az erdő más részein tartózkodni.

A vonat visszaindulásának időpontjáról a vonatkísérők adnak tájékoztatást a területre való kiérkezéskor. Ezt az időpontot érdemes komolyan venni, mert az esti szürkületben nincs mód meggyőződni arról, hogy mindenki visszaszállt-e a szerelvényre, és mint tudjuk, a vonat nem vár…

A program változhat az időjárási körülmények, útviszonyok és egyéb, előre nem tervezhető kedvezőtlen esemény miatt!

 

Ökoturisztikai Közpot

Pörböly, Bajai út 100.

Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483

email: okocentrum@gemenczrt.hu