Moszkító-meter 2020. 08. 12.

Igen sok a szúnyog. A zárt ruházat, a sapka és az erősebb szúnyogriasztó szerek használata ellenére, minduntalan az arcunknak repülnek. Felhőben támadnak és mindenhová követnek. Folyamatos hessegetéssel lehet némileg javítani a helyzeten, de a nagy tömegben támadó, az erdei vasutat is követő rovarok hatása igen zavaró.

Igazi szarvasbőgés

2019. 08. 30. - péntek

és A túrák Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból indulnak, a résztvevők ezen a napon lovas fogattal vagy erdei vasúttal juthatnak el a “leghangosabb” erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

Az erdei vasutas kirándulás PROGRAMja

17:30 Gímvallatás

Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.

18:00 A gemenci szarvasok

Mosonyi Szabolcs operatőr – rendező  Gemencen forgatott természetfilmjének vetítése

18:30  A vonat indulása az erdőbe.
kb. 20:30  Visszaérkezés Pörbölyre

LOVASFOGATOS KIRÁNDULÁS VACSORÁVAL

17:00 Gímvallatás

17:30 Vacsora

18:30 Filmvetítés

19:00  A fogatok indulása az erdőbe.

Visszaérkezés Pörbölyre  kb. 21:00 órakor

ELŐZETES HELYFOGLALÁS

A vonaton és a lovasfogatokon korlátozott a férőhelyek száma, ezért kérjük, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát a lenti elérhetőségek valamelyikén.

RÉSZVÉTELI DÍJ

Erdei vasúttal:  3250 Ft/fő

Lovasfogatos program vacsorával: 9900 Ft/fő

GYEREKBARÁT PROGRAM SZEPTEMBER 13-ÁN

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 13-án az Ökoturisztikai Központból induló túránkra várunk gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson vehetnek részt Lassiban.

NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ

A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik.

A helyszín határait jelzőszalaggal körbekerítjük, és azt kérjük, hogy a jelzett területet senki ne hagyja el, hiszen ebben az időszakban tilos az erdő más részein tartózkodni.

A vonat visszaindulásának időpontjáról a vonatkísérők adnak tájékoztatást a területre való kiérkezéskor. Ezt az időpontot érdemes komolyan venni, mert az esti szürkületben nincs mód meggyőződni arról, hogy mindenki visszaszállt-e a szerelvényre, és mint tudjuk, a vonat nem vár…

Ökoturisztikai Közpot

Pörböly, Bajai út 100.

Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483

email: okocentrum@gemenczrt.hu