Moszkító-meter 2019. 10. 14.

1-2 szúnyoggal lehet találkozni, leginkább estefelé a vízpartokon. Zárt ruházatra nincs szükség miattuk. A szúnyogriasztó készítmények használata nem indokolt.

Igazi szarvasbőgés

2018. 09. 07. - péntek

Tisztelt Látogatónk!

Szeptember 7-én és 8-án induló túráinkon az összes férőhely foglalt. Új jelentkezőket a programokra sajnos nem tudunk fogadni. Köszönjük megértését!

A túra ezen a napon Pörbölyről indul, a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a “leghangosabb” erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

PROGRAM

17:00 Gímvallatás

Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.

17:30 A gemenci szarvasok

Mosonyi Szabolcs operatőr – rendező  Gemencen forgatott természetfilmjének vetítése

18:00  A vonat indulása az erdőbe.

Visszaérkezés Pörbölyre kb. 21:00 órakor

RÉSZVÉTELI DÍJ

Erdei vasúttal:  2500 Ft

GYEREKBARÁT PROGRAM SZEPTEMBER 8-ÁN

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánljuk. Szeptember 8-án az Ökoturisztikai Központból induló túránkra várunk gyermekeket is, ekkor a csendes hallgatózást megunó fiatalok kézműves foglalkozáson, filmvetítésen várhatják meg Lassiban a vonat visszaindulását.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Ökoturisztikai Közpot Pörböly, Bajai út 100.

Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483

email: okocentrum@gemenczrt.hu